Lymfflödesmassage

Lymfsystemet kan liknas vid ett avloppssystem. Okunskapen om lymfans funktion är stor, därför kallas det ofta det ”bortglömda systemet”

Lymfsystemet har 2 viktiga uppgifter,
1. Att transportera bort slaggprodukter tex mjölksyra, döda celler, bakterier mm.
2. Att larma immunförsvaret.
Blodcirkulationens uppgift är att transportera ut näring till cellerna vilket sker genom att vätska filtreras ut från blodbanan. Endast 80-90% av vätskan sugs tillbaka in i blodbanan, lymfsystemets uppgift är då att transportera bort resten av vätskan samt slaggprodukter. Om det finns bakterier i lymfvätskan larmas immunförsvaret när bakterierna når fram till lymfknutorna/lymfkörtlarna. Vid ett trögt lymfflöde tar det längre tid innan en bakterie når lymfknutorna vilket gör att bakterien hinner föröka sig och göra större skada innan immunförsvaret hinner reagera. Lymfflödesmassage startar cirkulationen i kroppen så att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska effektivt kan transporteras ut ur kroppen.

Det är en mjuk och behaglig massage, där vi arbetar med bindväven och lymfan samtidigt. Genom tryckväxlande rörelser och skakningar får du igång flödet.

Även andningen är mycket viktig, du behöver få igång ett biologiskt korrekt andningsmönster och andas med diafragman. Du kommer att instrueras i andning och egenmassage som hjälper lymfflödet ytterligare mellan regelbundna behandlingar. Efter behandlingen upplever många en lätthet i kroppen och kissar mer det närmsta dygnet efteråt.

Egenbehandling med självlymfdränage SLD 

Lymfmassage hos Harmoni & Balans i Helsingborg

Tveka inte att kontakta mig om du har frågor eller funderingar, jag berättar gärna mer om mig och mina behandlingar.
Välkommen in till Harmoni & Balans i Helsingborg.

Inger 0700-099 198
harmonibalans@gmail.com

Adress
Brommagatan 2
254 38 Helsingborg